ponedeljek, 24. april 2017

kurja polt #4



Kurja polt
je vikend-festival filmske groze, posvečen kultom, klasikam in žanrskim odpadnikom, praznovanju, predvsem pa kakovostni projekciji, ogledu in razmisleku o pomenu in definicijah filmske grozljivke. to je kopi pejst iz uradne strani, roko na srce pa je festival žanrskega filma vse več kot samo to.

letos so na primer poleg projekcij vrhunskih filmov v Kinodvoru gostili tudi Konferenco kultnega filma: Škart ali bogastvo? Politika žanrskega filma z mednarodnimi predavatelji. kot spremljevalni program so zanimive tudi vsakoletne različne delavnice, letos sta to Naredi si zin in Naježimo dlako, ostrimo pogled! ter razstava v dvorani Silvana Furlana v Kinoteki z naslovom Iz zbirke: Represija in revolt na plakatu. na razstavi si je bilo moč ogledati izbor plakatov, ki bili razdeljeni v dve skupini, obe pa se navezujeta na letošnjo temo festivala – Represija in revolt. v prvi skupini je izbor plakatov za filme z družbenopolitičnimi temami, v drugi pa za filme, v katerih nastopajo uporniki – v najrazličnejših pomenih te besede.

letošnjo edicijo festivala pa si bomo verjetno zapomnili tudi po majicah! za vse nas je bilo to prvič, -za festival ter zame, ko so mi dali priložnost, da sem lahko za njih natiskala prav posebne limited edition majice z motivom festivalskega plakata. majice so natisnjene v dveh barvah in so bile moj največji sitotiskarski izziv do sedaj.

vse kar lahko rečem je še, da se zavedam, da je prostora za izboljšave še veliko
ter kako zelo si želim še več takih priložnosti, da svoje znanje lahko še izboljšam!






hvala Kurja polt za priložnost,
hvala Bine za pomoč!


f: Bine in Tjaša

GENIALNI DIZAJN:
Maša Peče in Gregor
SITOTISK: Pirate Piška






































filma spodaj izpostavljam zato, ker sta glavna junaka filma tudi glavna junaka plakata, vse ostale festivalske filme pa najdeš tukaj.

TRILER – KRUT FILM
/THRILLER – A CRUEL PICTURE/
Kurja polt predstavlja izvorno necenzurirano verzijo filma v švedskem jeziku, ki jo je v letu 2017 restavriral 
Švedski filmski inštitut, pogovoru ter Q&A pa se bo po filmu pridružila tudi častna gostja Christino Lindberg!

“Najbolj kul švedska igralka v najbolj surovem filmu maščevanja, kar jih je bilo kdaj posnetih.” –Quentin Tarantino


dame in gospodje! častna gostja Christina Lindberg
zgornji f: Kurja Polt / spodnja f: Tjaša iz telefona























POBEG IZ NEW YORKA
/
ESCAPE FROM NEW YORK/

Carpenterjev kultni futuristični akcioner. urbani komando Snake Plissken, ikonični enooki antijunak, na svoji prvi misiji.
legendarna zasedba Kurt Russell, Lee Van Cleef, Ernest Borgnine, Donald Pleasence, Isaac Hayes,… kaj bi si sploh še lahko želeli?























P.S. PRELISTAJ ZINE IZ DELAVNICE!

1 komentar:

Sabina pravi ...

Noro. Tvoj sitotisk kot pika na i.