torek, 10. junij 2014

kino šiška: zine in strip

ZINE VITRINE OPEN CALL
19. maj - 21. junij 2014

avtorji, zbiratelji, zinesterji!  
Kiosk Kino Šiška pripravlja čitalniško-arhivsko zbirko zinov vseh vrst!

po svetu se oblikujejo različne manjše kot tudi nacionalne in univerzitetne knjižnice zinov, ki ohranjajo ter predstavljajo raznovrstne vidike neodvisne  kreativnosti in urbane kulture, zato za prispevek k zgodovini vabijo tudi vas!

otvoritev zbirke bomo zaokrožili z delavnico zinov v okviru Stripolisfesta, 21. junija 2014,
kjer boste lahko spoznali soustvarjalce in izdelali prav poseben zine.

zine zbirajo v Kiosku od ponedeljka - petka od 15 - 20
za več informacij pišite na: kiosk@kinosiska.si
ZINE VITRINE: Zine delavnica
sobota, 21. junij 2014, 12 - 15


enodnevna ustvarjalna delavnica zinov je zato priložnost, da se preizkusiš v pripovedovanju, risanju, ustvarjanju svoje zine zgodbe/ideje. oblika zinov prenese marsikaj


brezplačna delavnica za vse tiste, ki zine spoštujete in obožujete, hkrati pa bi se radi preizkusili v izzivu, da predstavite in ustvarite svoj zine. ob tem vam bosta delala družbo in vam pokazala še kakšen “zine” način ustvarjanja Leon Zuodar in Tanja Milharčič.


obvezne prijave na: kiosk@kinosiska.s
 STRIPOLISFEST (2. festival stripa) 

letošnjo sezono Stripolisa bo Kiosk Kino Šiške zaključili z drugo izdajo Stripolisfesta, enodnevnega festivala praznovanja stripa. v soboto, 21. junija bobo od poldneva pa vse do poznega večera častili deveto umetnost s celodnevnim programom pred Kinom Šiška in v njem.

10.00 – 13.00, Kamera
STRIPBURGERJEVA MINI DELAVNICA STRIPA: KAKO USTVARITI STRIP?
vsi mlajši ljubitelji stripa, ki bi želeli spoznati, kako nastane strip, ste lepo vabljeni na dopoldansko mini delavnico stripa, ki jo bo vodil David Krančan. kratkemu pogovoru o stripu in predstavitvi delovnega procesa bo sledil jam session in izdelava lastnega enostranskega stripa. za konec bomo pripravili skupinsko razstavo stripov, ustvarjenih na delavnici, ki bo vse do večera ogled na Stripolisfestu.
delavnica je brezplačna in je namenjena starejšim od 10 let
število udeležencev je omejeno, obvezne prijave na burger@mail.ljudmila.org

12.00  – 15.00, Kiosk
ZINE DELAVNICA
enodnevna ustvarjalna delavnica zinov je zato priložnost, da se preizkusiš v pripovedovanju, risanju, ustvarjanju svoje zine zgodbe/ideje, ker oblika zinov prenese marsikaj.
z vami bosta Leon Zuodar in Tanja Milharčič, obvezne prijave na kiosk@kinosiska.si.

12.00 – 20.00, letni vrt Kina Šiška
SEJEM STRIPOV IN ZINOV
od poldneva pa vse do večera boste lahko na stojnicah domačih založnikov brskali po domala vseh v slovenščini dostopnih stripovskih izdajah, na voljo bo kakovosten nabor stripov tujih založnikov, cvetel bo stripovski bazar, na katerem bo možno zamenjati, prodati in kupiti rabljene izdaje starih klasikov, pridružili pa se nam bodo tudi kreativni samoizdajatelji, ki bodo predstavljali svoje zine.

16.00 – 17.00, Komuna
SKRIVNOSTI STRIP REŽIJE Z IGORJEM KORDEJEM
ob štirih popoldne ste tako vsi uka željni risarji kot tudi vsi, ki vas zgolj zanimajo skrivnosti stripovskega komponiranja, vabljeni na poučen sprehod skozi enega od Kordejevih stripov s pojasnili samega mojstra, zakaj se je kje odločil za kak režijski ali grafični prijem.

17.00 – 19.00, letni vrt Kina Šiška
PREDSTAVITVE NOVIH STRIPOVSKIH IZDAJ IN POGOVORI Z AVTORJI
z nami bodo Miha Hančič, Martin Ramoveš in Tanja Komadina, ki so letos izdali svoje uradne stripovske prvence, z novima albumoma pa se nam bosta predstavila tudi prekaljena mačka domače stripovske scene, Marko Kociper in Iztok Sitar. z avtorji se bo pogovarjala Pia Nikolič.

19.30, Komuna
POGOVOR Z IGORJEM KORDEJEM
to je tisti sloviti Zagrebčan, ki je v poznih sedemdesetih skupaj z Mirkom Ilićem osnoval novovalovsko stripovsko gibanje Novi kvadrat posvečeno premikanju mej stripovskega jezika in postavljanju novih umetniških standardov v tedanji jugo produkciji. z avtorjem bo debatiral Izar Lunaček.

21.00, Komuna
KONCERT MARTIN RAMOVEŠ BAND
blues, divji country, psihedelični odklopi ter angažirana besedila
zapakirana v njihov novi, stripovsko-glasbeni album Nesojeni kavboji.


vsi trije dogodki: zine vitrine open call in delavnica ter Stripolisfest so brezplačni
v primeru slabega vremena bo sejem stripov potekal v zgornjem preddverju

Organizacija Kino Šiška


(text je prirejen kopi-pejst in to ni naročena objava)

Ni komentarjev: