ponedeljek, 11. julij 2016

DobraVaga


//kopipejst, ker naj bo opis takšen kot tudi uradno je// DobraVaga je razstavni in projektni prostor, prodajna galerija in odprti atelje različnih likovnih jezikov, slogov in vsebin. Programska vsebina v ospredje postavlja estetske premisleke mlade generacije ustvarjalcev. Tiste generacije, ki predstavlja stičišče (z)možnosti, raziskovanj in aktualnih kontekstov likovne produkcije sodobnega časa. Poslanstvo nove umetniške iniciative je spodbujanje ustvarjalnosti, ki ne pristaja na ustaljeno definicijo, da je svet umetnosti odvisen samo od klasičnega umetniškega trga. Zato se DobraVaga osredotoča na nove, angažirane in inovativne formate, s katerimi aktivno podpira, spodbuja in promovira sveže izdaje likovnih zgodb ter izvirnih umetniških praks. //kopipejst//


v bivši ribarnici pod osrednjo mestno tržnico, delo svetovno znanega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika, od maja vabi DobraVaga, ki za tehtanje umetnosti simbolično uporablja vago za tehtehtanje rib. vonja po pečenih kalamarih iz sosednjega prostora na srečo ni več. v hladnem prostoru dva metra pod ljubljanskim asfaltom, kjer najdemo primerno zatočišče predvsem v teh vročih poletnih dneh, lahko spiješ kavo, prelistaš zine in pogledaš kaj nastaja pod čopičem trenutnega rezidenčnega umetnika tudi brez pretiranega potenja.

supr plac za vse mlade umetnike, ki iščejo priložnost in prostor in kjer bi se lahko predstavili s svojimi deli, pogrešam le toplino punkovskega načina izmenjevanja fanzinov ali pa kakšen kup fanzinov tistih, ki se vedno prisegajo na zine po dva eura.
sigurno se še kdo najde. kupci se.


I ODPRTI ATELJE I



I UMETNIK NA MESEC I Kapitan Kolačkov: Skor Nor (maj'16)


I ZINE VITRINE I Nez Pez: WHMZ (maj'16)

 f: telefon

Ni komentarjev: