torek, 9. december 2014

jung: medena koža

končno smo si lahko na Kinodvorovem platnu v organizaciji Društva za oživljanje zgodbe 2 koluta ogledali tudi Jungov celovečerni animirani film Medena koža (Couleur de peau: Miel). film obravnava teme rasne različnosti, kulturne identitete in odraščanja na zelo oseben, iskren in neverjetno intimen način.


"couleur de peau : Miel"(France télévisions signatures) from amopix on Vimeo
trejler s slovenskimi podnapisi tukaj

poleg filma, ki je name naredil res močen vtis že lani, ko sem ga prvič gledala v Zagrebu na festivalu animiranega filma Animafest, smo pripravili tudi razstavo Jungovih del povezanih s knjigo in filmom. razstava je bila razdeljena na 2 dela: v prvem delu so bile razstavljene originalne ilustracije iz stripa, v drugem delu pa storyboadi ter skice za 3D animacijo. film je v nami pustil res globok pečat, zato mi je bilo postavljanje razstave v veliko čast in veselje, prav tako delo z Jungom in njegovo družino.





filmska premiera Medene kože bo hkrati tudi priložnost za predstavitev prvega dela v slovenščino prevedenega istoimenskega Jungovega romana v stripu.

strip in film bomo od decembra 2014 do junija 2015, ko bo izšel drugi del trilogije, predstavljali v izbranih kinematografih slovenske Art kino mreže. Zadnji del trilogije bo na voljo ob začetku 12. edicije Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, decembra 2015.
f: Tjaša

Ni komentarjev: