sobota, 10. maj 2014

little dude: Mott Jr.

Little Dudes je en fin projekt iz Berlina in letos sem bila za sodelovanje med 101 artisti izbrana tudi jz. Berlinska ekipa z mini možicom na čelu 6. junija pripravlja skupinko razstavo + izdajo knjige + dražbo z dobrodelno akonotacijo.  
 

na kratko o projektu: Little Dude prihaja iz Dudelanda in leta 2013 je bilo med nas poslanih prvih 100. gre za skupinski projekt kreativcev, povabljeni iz vseh koncev sveta, letos sodelujoči prihajajo iz 29 različnih držav. artisti tako ustvarjajo pod skupno idejo oživeti in dati osebnost vsak svojemu Little Dudu, omejitev pri izdelavi ni. ko vsi možici končno prispejo do Berlina, jih čaka naporen urnik. pred razstavo se vsi Little Dudi zberejo na fotošutingu, se nastavljajo v svojih najboljših pozah, fotke pa so potem objavljene v knjigi, seveda skupaj z njihovimi individualnimi zgodbami, ki so napisane s strani njihovih ljubečih staršev (za kopijo prve knjige klikni tukaj).

velika razstava se ima zgoditi 6. junija 2014, takrat bodo tudi vsi postavljeni na dražbo, katere izkupiček gre za izbrane dobrodelne ustanove. na ta način vseh 100 malih možicov po malem pomaga izboljšati svet.

Little Dude je lahko tudi tvoj prjatu! naprinti in izreži, pobarvaj in pohengaj,
spodaj pa naj predstavim svojega:

Little Dude ime: Mott Jr.
Little Dude številka.: 48
Little Dude rojstni kraj: Slovenia

Little Dude zgodba: Vsak od nas ima tisto nekaj ali tisto posebno osebo ob kateri mu poskoči srce. Mott Jr. je izdelan iz masivnega kosa lesa, tako da za to potrebuje malo pomoči in kdorkoli ga bo na dražbi posvojil, mu bo pomagal pri srčnemu poskoku. Trden, šmrden, neuničljiv in prepričljiv, vsak ima šibko točko. Ja. 

Ime starša: Pirate Piška

Spletna stran: www.piratepiska.com
Naziv:
artist (streetwear designer)


Lastnosti: telo je izdelano iz enega samega konca bukovega lesa, spredaj z dletom izdolbenega za srce in zadaj zvrtanega za mehanizem starega zvonca za kolo. roke so pritrjene z žebjema, prav tako zgornji del nog, superge pa ojačane še s šraufoma. prebarvan je kar z barvo z beton, črni detajni pa so narisani z akrilnimi barvami. srce je oblikovan iz poliakrilne mase, prebarvan z gloss paint markerjem, da poudari strukturo in daje lesk. srce je povezan z mehanizmom, tako, da se z premikanjem ročke na mehanizmu, dejansko premika tudi srce. skače, gor in dol.

 

telo: bukev roke                  roke: vezana plošča
srce: poliakrilna masa       noge, ušesa: smrekove letvice






ENGLISH VERSION

Little Dude's name: Mott Jr.
Dude's No.: 48
Dude's place of birth: Slovenia

Little Dude's story: Every body has something or that special someone that makes his/her heart jump. Mott Jr. is made of solid wood so he needs a little bit of help, so whoever adopts this little dude helps his heart jump. Solid, šmolid,  rough and tough, everybody has a soft spot. Yes.

Parent's name: Pirate Piška
Parent's website: www.piratepiska.com
Parent's title:
artist (streetwear designer)


   

























(
description below is copy/paste from littledudes.de)
Collaborative Exhibition + Book + Charity Auction
A collaborative project of creatives, invited from across the globe to give life and personality to a little dude, in order to help the world.

In 2013, 100 Little dudes were sent from Dudeland on a world-improving mission. Their journey to earth was long and tiresome, causing them to become white and jaded. In order to prepare them to rock-it in the real world, creatives of all disciplines were invited to parent each one, giving them back colour and personality. The Results were amazing!

All of the Little dudes migrated to Berlin, sent from over 25 different countries, where they united in an grand reunion party. At the event, each Little dude was put up for adoption in an auction, and proceeds went to selected charities, marking the beginning of the Little Dudes’ world saving mission.

The Little dudes also got to strut their stuff for the camera as they had their photographs taken. These photos were compiled into a book together with their individual stories (as written by their loving parent creators). To get a copy of the book, documenting the fabulous first mission, click here


make your own Little dude

1 komentar:

Sabina pravi ...

Noro zanimivo! In... čestitke za izbor!