nedelja, 8. julij 2012

kari s piščancem




f: Domen Repnik


Sestavine za veganski kari:

- arašidovo olje
- pest nasesekljane šalotke / ali čebule
- žlica tenko naribanega in olupljenega ingverja

- 1 čajna žlica tajske rdeče kari paste /ali več kari začimbe
- 1 jedilna žlica svežega limetinega / ali limoninega soka
- 1 dcl vode + 4 dcl kokosovega / ali riževega mleka
- 1 čajna žlička naribane limetine lupine
- 4 stroki drobno nasekljanega česna
- 2 jedilni žlici rjavega sladkorja
- 2 žlici arašidovega masla
- 2 čajni žlici kurmume
-  na kocke narezan tofu
- na kocke narezan krompir
- pest indijskih oreščkov
- brokoli (lahko tudi druga zelenjava)


Priprava:

- segrejte olje in popražite šalotko, ingver in česen, dokler ni mehko
- vmešajte arašidovo maslo, kurkumo in kari pasto/začimbo
- vmešajte vodo in kokosovo mleko, limetin sok in lupinico, rjavi sladkor in sol ter pustite vreti
- dodajte tofu, krompir ter kuhajte na malem ognju 20 minut, cirka biznis
- dodajte še oreščke in uživajte a la carte ali pa prelijte čez riž

Dobrr tek!

Namig: sestavine lahko zamenjate za tiste, ki jih že imate doma.

Ni komentarjev: